SarajevoVijesti

Zbog trke “Advent run”, jednoiposatna obustava saobraćaja i parkiranja u ulici Franje Račkog

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju “Dečki u Plavom” iz Sarajeva za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Franje Račkog, Vilsonovo šetalište, Hamdije Čemerlića i Topal Osman paše, za sutra, 18. decembra 2021. godine (subota), u terminu od 19:00 do 20:00 sati, radi održavanje sportske manifestacije “Advent Run” , a koja će se održati u Sarajevu.

U okviru ove privremene izmjene, u ulici Franje Račkog naložena je obustava saobraćaja i zabrana parkiranja u terminu od 18:30 do 20:00 sati.

U ulici Vilsonovo šetalište na snazi će biti izmjena režima pješačkog saobraćaja na način da se prednost daje učesnicima manifestacije, uz asistenciju organizatora događaja.

Na dijelu raskrsnice Hamdije Čemerlić – Vilsonovo šetalište i raskrsnice Topal Osman paše – Vilsonovo šetalište, u vremenu prolaska učesnika. Prednost će se dati učesnicima manifestacije u odnosu na pješački i motorni saobraćaj, a sve u saglasnost i asistenciju pripadnika MUP-a KS.

U terminu izmjene saobraćaja zabranjeno je skretanje vozila sa saobraćajnice Zmaja od Bosne u ulicu Franje Račkog.

Sutra će se u terminu od 17:00 do 20:00 sati parking ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine koristiti za potrebe pripreme događaja i okupljanja učesnika manifestacije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.