online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Zbog pada zagađujućih materija u zraku ukinuta epizoda ‘Pripravnost’ u KS-u

Zbog zabilježenog pada koncentracija zagađujućih materija u zraku, Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor, prema odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, donosi odluku za ukidanje epizode “Pripravnost” u svim zonama na području Kantona Sarajevo u kojima se primjenjuje pomenuti Plan. 

Ovakva odluka donesena je jer danas na svim automatskim stanicama prosječne dnevne koncentracije PM10 čestičnih tvari u zraku nisu prekoračile granične vrijednosti. 

Također se, prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima očekuje nestabilna vremenska situacija praćena padavinama i slabim do umjerenim vjetrom. 

S obzirom na prognozirane vremenske prilike, ne očekuje se uspostava temperaturne inverzije u kotlinskim dijelovima Kantona Sarajevo, koja bi pogodovala akumuliranja zagađujućih materija. 

U skladu sa Planom interventnih mjera, Stručno tijelo nastavit će kontinuirano pratiti stanje kvaliteta zraka, o čemu će blagovremeno informisati javnost, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia