SarajevoVijesti

Završeni radovi na saobraćajnici prema Bjelašnici

Na obnovljenoj dionici, dužine 587 metara, izvođeni su radovi na zamjeni sloja asfalta, izvršena je sanacija, postavljene su mreže za zaštitu kosina, a slijedi postavljanje bankina i saobraćajne signalizacije.

“Današnjim asfaltiranjem dijela saobraćajnice na dionici Trnovo-Pendičići-Dejčići-Ledići, ispunjen je ovogodišnji plan za rehabilitaciju regionalnog puta R442 Hadžići-Igman-Krupac. U ovoj godini put prema Bjelašnici dobio je novi kružni tok u dužini od 300 metara i rekonstruisanu trasu u dužini od dva kilometra”, istakao je ministar Šteta.

Rok za izvođenje radova bio je 60 dana, a izvođač je firma Orman. “Iako smo se prilikom obnove ove dionice susreli sa neobičnim izazovima, kada se prilikom drenaže obrušio materijal i otvorio svod pećine, radovi su završeni u roku “, dodao je ministar Šteta.

Trenutno je u izradi plan i program rekonstrukcije i rehabilitacije cesta za 2022. godinu. Podsjećamo, danas je ova dionica bila potpuno zatvorena za saobraćaj radi izvođenja radova, te je obezbijeđen alternativni pravac, a u popodnevnim satima je puštena u promet.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.