online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Završena Woman.Comm konferencija -Kako da se žene u biznisu izjednače sa muškarcima

Prva Woman.Comm konferencija održana je u Sarajevu pod motom #skyisnotalimit, što su tokom dva konferencijska dana 20 najutjecajnijih stručnjaka i entuzijasta iz svijeta marketinga, PR-a i medija, iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta u potunosti i opravdali.

„Prvo izdanje konferencije sigurno će ostati upamćeno po kvalitetnom i atraktivnom sadržaju, koji ima za cilj da okupi prijatelje, kolege i partnere kako bi učili, razmijenili iskustva i došli do novih ideja. Zajedno ćemo pokazati koliku snagu ima kominikacijska industrija“, poručila je Irena Miličević Vukoja, organizatorica konferencije.

Više od dvije stotine posjetilaca uživalo je u panelima, predavanjima, networkingu, te koncertu Petra Graše, a oba dana konferenciju je usmjeravala i moderirala Naida Kundurović. Konferenciju je otvorila Aleksandra Dilevska koja je govorila na temu „How far is the top?“, između ostalog, istakla je podatak kako je potrebno da prođe još 151 godina kako bi žene izjednačile svoja prava u biznisu sa muškarcima. Angela Buljan Šiber je mišljenja da je svaki pojedinac društvo i da svi možemo napraviti razlike. „Neće niko drugi, mi ćemo sami, na taj način treba da posmatramo sve u životu.”, kazala je Buljan Šiber.

Snagu je pokazala i priča na temu „SONDA, od časopisa do kreativnog centra“, Jelene Fiškuš, koja će zasigurno podstaći mnoge kreativce da vjeruju u sebe i da naprave prvi korak ka pokretanju biznisa i možda naprave svjetski poznat brend baš poput njihovog. O tajnama uspjeha govorila je i Nina Lalić, čiji je jedan od klijanata bio i Steve Jobs. Njena tema nosila je naslov „Prettysmart“, a rečenica koju su brojni prisuti zapisali i koja ih je inspirisala je „Lijepo znači da si vizuelno integrisan sa svojoj suštinom. Svako ko je autentitičan je prelijep.“

„Šta učini da za komunikacijsku industriju nastupe bolji dani“, naziv je panel diskusije koju je moderirala Elma Pašić, a učesnice su bile Vesna Vlašić, Zvezdana Žujo,Ivona Jurilj, Sedina Memagić i Ljupka Hamzić. Jačinu žene istakao je Ivan Stanković kroz predavanje „Žena, kako to moćno zvuči!“, dok nam je Melisa Čengić potvrdila da Porsche ne voze samo muškarci.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia