online slots game malaysia
Sarajevo

Završena proizvodnja prvog od 15 novih tramvaja za KS, isporuka se očekuje do kraja godine

Kanton Sarajevo bi do kraja ove godine trebao dobiti prvi od 15 novih tramvaja švicarskog proizvođača Stadler koji su ukupno koštali 34 miliona eura, osiguranih kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj. Proizvodnja prvog tramvaja je završena.

Prvi proizvedeni tramvaj je izložen na jednom od najvećih željezničkih sajama u svijetu – Trako sajam koji je danas počeo u Poljskoj. Sajmu prisustvuje kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta. Sarajlije će se uskoro voziti jednim od najmodernijih tramvaja.

Riječ je o o tramvaju koji za Kanton Sarajevo proizvodi švicarska kompanija Stadler. Svaki tramvaj će imati po tri vagona, a proizvode se po narudžbi i potrebama Kantona Sarajevo. Ugovor o kupovini novih tramvaja potpisan je prošle godine.

Kako se navodi, preostalih 14 tramvaja bit će isporučeno tokom sljedeće godine, a u međuvremenu se razmatra nova, dodatna kupovina još 10 novih tramvaja, za šta će biti raspisan poseban tender.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia