online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zatražena hitna tematska sjednica Predstavničkog doma PFBiH o stanju u poljoprivredi

Savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Husnija Kudić, predsjednik Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Ahmed Džubur, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo i predsjednik Seljačkog saveza FBiH Dragan Pavlović danas su u Parlamentu FBiH održali pres-konferenciju na kojoj su poručili da će se prema Predstavničkom domu uputiti zahtjev za održavanje hitne tematske sjednice zbog razmatranja aktuelnog stanja u poljoprivredi.

– Važno je da se u što kraćem periodu usvoji budžet Federacije kako bi se stvorili uvjeti da se pripremi Program novčane podrške poljoprivredi i uputi Vladi FBiH. U prijedlogu ovogodišnjeg budžeta osigurano je 106 miliona KM za poljoprivredne podrške – rekao je savjetnik federalnog ministra Husnija Kudić.

Za poljoprivredu sa kantonalnog nivoa planirano je 37 miliona KM i sa općinskog nivoa devet miliona KM.

– Zaključak Vlade je da Federalna direkcija za robne rezerve pripremi odluku za dodjelu dizel goriva 50 litara po hektaru za poljoprivredne proizvođače – kazao je Kudić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia