online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zastupnički dom FBiH jednoglasno usvojio izmjene Zakona o transplantaciji

– Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici usvojio je Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja. Zakon je usvojen po hitnom postupku, sa 85 glasova za, niko nije bio protiv i niko suzdržan.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine utvrdila je, na jučerašnjoj hitnoj sjednici na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o transplantaciji  organa i tkiva u svrhu liječenja, te ga uputila u hitnu parlamentarnu proceduru na usvajanje.

Predloženi zakon predviđa dodavanje novog stava kojim se precizira da se uzimanje organa, odnosno tkiva od živog darivatelja može provoditi od nesrodnog živog darivatelja isključivo ukoliko ne postoji mogućnost darivanja u slučaju rodbinske veze, bračnog i izvanbračnog partnerstva i srodstva po tazbini, a pod uslovima propisanim ovim zakonom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia