online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

ZastupniciFederalnog parlamenta prije sjednice prvi put pokazuju potvrdu o Covid-u

Redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta sazvana je za danas.

Budući da je taj dom ima 98 zastupnika, kao i da su akteri događaja još i članovi parlamenatarnih službi, Vlade, osiguranja, medijskih kuća, gosti i drugi, sjednica će biti održana u velikoj sali Hotela “Hills” na Ilidži čiji kapacitet omogućava potrebnu fizičku distancu među učesnicima.

Prvi put, svim učesnicima je u pozivu naznačeno da su dužni prilikom ulaska pokazati potvrdu o vakcinaciji protiv COVID-a 19 ili potvrdu o prebolovanoj infekciji unazad šest mjeseci ili, pak, negativni nalaz PCR ili brzog antigenskog testa ne stariji od 48 sati. Ove mjere predostrožnosti su naznačene uz napomenu da je to u skladu s odlukom Kolegija Doma.

Najavljena sjednica je 25. redovna u aktuelnom mandatu, s predloženim obimnim dnevnim redom.

Prva od predloženih tema je Informacija Vlade FBiH o epidemiološkoj situaciji, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Slijedi nekoliko zakona od kojih su neki upućeni u Parlament po skraćenoj a drugi prema redovnoj proceduri.
Za razmatranje po skraćenom postupku su predložene izmjene i dopune Zakona o državnoj službi Federacije BiH, Zakona o namještenicima u organima državne službe, kao i Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korišćenjem hidroakumulacionih objekata. Predlagači ovog posljednjeg akta su zastupnici Petar Galić i Ante Baković.

U redovnoj proceduri, koja, za razliku od skraćene, daje mogućnost podnošenja zastupničkih amandmana, upućeni su Prijedlog Zakona o građevinskom zemljištu, Prijedlog Zakona o šumama te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia