online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Zastupnici Skupštine KS izabrali delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo u II nastavku Konstituirajuće sjednice danas su birali delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Nakon završenog glasanja Komisija je utvrdila da je glasalo 35 zastupnika, a da nevažećih glasačkih listića nije bilo.   

Zastupnici kantonalne skupštine Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Ostali unutar svojih etničkih klubova, između sebe, biraju delegate za Dom naroda FBiH. Kanton Sarajevo imenuje ukupno 12 delegata i to pet Srba, četiri Bošnjaka, dva iz reda Ostalih i jednog Hrvata.

Iz reda srpskog naroda izabrani su Smiljana Viteškić (SDA), Vedrana Vujović (DF), Jelena Pekić i Igor Stojanović iz SDP-a i Miomirka Melank (NS).

Iz reda bošnjačkog naroda izabrani su zastupnici Haris Zahiragić (SDA), Kemal Ademović (NiP), Irfan Čengić (SDP), Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović (SBiH).

Delegat iz reda hrvatskog naroda bit će Damir Marjanović (Za nove generacije).

Sanela Klarić (NS) izabrana je direktno u Dom naroda iz reda Ostalih, dok će Albin Zuhrić (DF), Kenan Magoda (SDP), Vibor Handžić (NS) i Nihad Uk (NS) biti izabrani u drugom krugu zbog toga što u preostalim kantonima nedostaju zastupnici iz reda Ostalih.

 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia