online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zastupnici iz RS nisu došli na sjednicu Predstavničkog doma PSBiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici trebalo bi da, pored ostalog, razmatra principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Ranije je Vijeće ministara , većinom glasova i uz određene korekcije, na prijedlog Ministarstva pravde BiH, utvrdilo prijedlog ovog zakona kojim se uređuju pitanja koja je potrebno hitno riješiti kako bi se poboljšao integritet i omogućilo efikasnije i transparentnije funkcioniranje pravosuđa i VSTV-a, a što je jedan od 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije

Ovo je prva sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta u ovoj godini, na kojoj se očekivalo prisustvo zastupnika iz Republike Srpske koji u prethodnom periodu nisu učestvovali u radu ovog zakonodavnog tijela.

Dužnosnici iz Republike Srpske u institucijama BiH ne učestvuju u radu državnih institucija od kraja jula prošle godine, nakon što je tadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko donio odluku o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia