online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zastupnici Doma naroda FBiH o raspodjeli javnih prihoda i Ponderu za Sarajevo

Od 12 sati počinje sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH na kojoj će biti razmatran Prijedlog zakona o pripadnosti javnih prihoda. Izmjene podrazumijevaju smanjenje pondera na osnovu kojeg Kanton Sarajevo dobija više javnih prihoda. Ministar finansija KS Davor Čičić smatra da je novo rješenje potrebno, ali na bazi fiskalnih procjena i ekonomskih parametara. S druge strane oni koji su za usvajanje Zakona smatraju da je on diskriminatoran spram većine građana u FBiH.

Među najavjenim tačkama obimnog dnevnog reda je predloženi zakon o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je ovaj zakon kojim je najavljena zabrana konzumiranja duhana u svim javnim zatvorenim objektima, javnom prijevozu te u automobilima u kojima su djeca.

Osim na duhan, zakon se odnosi na nargile i vodene lule, uključujući elektronske cigarete, kao i bezdimne i biljne duhanske proizvode. 

Prema prijedlogu, vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su na vidnim mjestima istaknuti znak “zabranjeno pušenje”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia