online slots game malaysia
Vijesti

Zašto ne rade reciklomati? Kukuruz, opušci, novac, drva…

S obzirom na to da nerijetko dolazi do kvarova na reciklomatima postavljenim na više lokacija u našem gradu, oglasili su se iz Ekograda.

“Radi zloupotrebe rukovanja reciklomatima, na način da se ne poštuju uputstva korištenja dolazi do zastoja u njihovom radu. Ekipe zadužene za pražnjenje reciklomata, tj njihovo mehaničko i softversko održavanje nerijetko nailaze na problem obustave njihovog rada izazvanim zloupotrebom njihovog korištenja od strane pojedinaca.

  • Pojedinci koriste reciklomat kao otpadni kontejner te u njega odlažu nepredviđen otpad. 

Ovakvo rukovanje reciklomatima izaziva njihov zastoj, te trajno ugrožava njihov dalji rad, izaziva dodatni napor ekipa da ih isprazni i ponovo stavi u funkciju, na koncu onemogućava savjesnim korisnicima redovan pristup korištenju reciklomata.”

Pojašnjavaju iz Ekograda te podsjećaju na proizvode koji mogu biti odloženi u reciklomate:

  • Plastične čaše (prazne)
  • Metalne konzerve (prazne)
  • Staklene čaše (prazne)

“Apelujemo na građane da prate softverska uputstva korištenja reciklomata i u njih odlažu isključivo otpad koji je preporučen i na reciklomatima naglašen. Time osiguravamo njihov dugotrajan rad i funkcionalnu upotrebljivost za što su predviđeni i instalirani. Apelujemo na pojedince da ne otuđuju i ne zloupotrijebljavaju korištenje reciklomata čiji je cilji i svrha čista i zdrava životna sredina za svakog građanina BiH a prije svega za svu našu djecu. Svako otuđenje ili uništavanje je kažnjivo.”, poručuju iz Ekograda.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia