online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Zaštita zdravlja djece i prosvjetnih radnika imperativ

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo smatra da zaštita života i zdravlja prosvjetnih radnika, posebno starijih kolega i kolega koje su i prije pandemije imale ozbiljne zdravstvene probleme, kao i zaštita života i zdravlja djece u vrtićima i učenika u osnovnim školama treba biti imperativ prilikom odlučivanja o mjerama za početak školske 2020/2021. godine.

Na sjednici Kantonalnog odbora sindikata u petak usvojeni su zaključci  u vezi početka školske godine i potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Sindikat će, kako je zaključeno, podržati mjere i naredbe nadležnih koje se odnose na početak školske 2020/2021. godine tek onda kada se uvjere da su za to osigurani svi preduvjeti. Navode da vrtići i osnovne škole svakodnevno moraju biti u potpunosti dezinficirani u punom kapacitetu, a radnici moraju imati dovoljnu količinu zaštitne opreme i dezinficijensa.

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo predlaže da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS svim osnovnim školama osigura dovoljna materijalna sredstva za povećanje kapaciteta internet paketa i nabavku i instalaciju tehničke opreme u svim osnovnim školama, što će omogućiti da svi nastavni časovi na daljinu budu realizirani uživo jer je to najbolji način da se u ovim uslovima postigne najveći stepen realizacije odgojno-obrazovnih ciljeva, a maksimalno sačuva zdravlje prosvjetnih radnika i učenika, saopćeno je iz Sindikata

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia