online slots game malaysia
Sarajevo

Započeli radovi na sanaciji Ulice Franje Račkog, vrijednost projekta 319.400 KM

U prvoj fazi radova će biti uklonjeni stari oštećeni asfalt i podloga umjesto koje će biti postavljena nova. Također je planirana ugradnja novih betonskih ivičnjaka, dok će prije postavljanja 2.500 metara kvadratnih novog asfalta duž saobraćajnice i trotoara, biti urađena nivelacija postojećih šahtova, šibera za vodu i uličnih slivnika.

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 319.400 KM, dok je za nadzor projekta zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

U završnoj fazi radova planirano je postavljanje vertikalne i ocrtavanje horizontalne signalizacije duž obnovljene trase. Do okončanja pomenutih radova na snazi je izmjena režima saobraćaja motornih vozila na osnovu odobrenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, gdje je dopušteno kretanje samo stanarima do njihovih stambenih objekata. Okončanje radova, koje najviše zavisi od vremenskih prilika, je predviđeno početkom oktobra ove godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia