online slots game malaysia
Biznis

Zajimović: Direkcija završava sjetvu na 116 hektara vakufskog zemljišta u BiH

– Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini već 15 dana intenzivno obavlja sjetvu na 116 hektara vakufskog zemljišta, a na toj površini se siju kukuruz, krumpir, luk, grah i heljda zavisno od područja gdje se vrše sjetva i sadnja i u skladu sa klimatskim uvjetima.

Direktor Vakufske direkcije IZ u BiH Senaid Zajimović je u intervjuu za Fenu obrazložio da su uradili analizu kapaciteta poljoprivrednog zemljišta koje nije iskorišteno a koje se može upotrijebiti za proljetnu sjetvu.

U tom kontekstu su sa medžlisima iz cijele BiH napravili analizu i spisak zemljišta sa specifikacijom vrste sadnje i potrebnim materijalnim sredstvima da bi ta sadnja bila završena.

– Riječ je o 116 hektara zemljišta ili 1.160 dunuma zemlje. Plan je napravljen da se na toj površini posiju kukuruz, krumpir, luk, grah i heljda zavisno od područja gdje se vrše sjetva i sadnja i u skladu sa klimatskim uvjetima – kazao je Zajimović.

– Mi smo zajedno sa medžlisima već prije petnaestak dana krenuli sa sjetvom i ona se privodi kraju. Možemo reći da će biti zasijano više od 116 hektara vakufskog zemljišta. Direktna sadnja na terenu će biti izvršena od medžlisa i džemata – kazao je Zajimović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia