online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

VSTV održava pripremno ročište u disciplinskom predmetu protiv Sarajlije

Pripremno ročište u disciplinskom predmetu protiv glavne tužiteljice Tužiteljstva Kantona Sarajevo Sabine Sarajlije bit će održano danas pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH), potvrđeno je Feni u ovom regulatornom tijelu.

Ured disciplinskog tužioca (UDT) podnio je disciplinsku tužbu protiv Sarajlije 13. jula zbog određenih prekršaja a, između ostalog, i nemara u vršenju službene dužnosti. Kako je iz UDT-a ranije navedeno, tužba protiv Sarajlije podnesena je zbog disciplinskih prekršaja iz člana 57. tačka 1. „povreda načela nepristrasnosti“, tačka 8. „nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti“ i tačka 12. „miješanje u postupanje sudije ili tužitelja s namjerom opstruiranja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti“ Zakona o VSTV-a BiH.

U skladu sa članom 88. Poslovnika VSTV-a BiH, na pripremnom ročištu stranke moraju predložiti sve dokaze koje žele izvesti u toku postupka, navesti imena i adrese predloženih svjedoka i vještaka, te na pripremno ročište donijeti sve isprave i predmete koje žele upotrijebiti kao dokaz, osim onih za koje je potreban nalog ili odobrenje nadležnog organa.

Na pripremnom ročištu se određuje i datum glavne rasprave, koja se u pravilu održava najkasnije u roku od 15 dana od dana održavanja pripremnog ročišta (član 92. Poslovnika)

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia