online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

VSTV BiH – Vršilac dužnosti glavnog tužitelja Tužilaštva BiH Milanko Kajganić

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće), je za vršioca dužnosti glavnog tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine izabralo zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanka Kajganića, koji će tu dužnost obavljati do okončanja konkursne procedure za izbor glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

Tokom prvog dana sjednice koja se održava 20. i 21. oktobra 2021. godine, Vijeće je razmotrilo žalbu tužene glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić na odluku Drugostepene disciplinske komisije za tužioce o izrečenoj disciplinskoj mjeri protiv tužene i donijelo odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba tužene i potvrđuje odluka Drugostepene disciplinske komisije za tužioce od 16.9.2021. godine kojom je tuženoj izrečena disciplinska mjera: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Drugostepena disciplinska komisija za tužioce VSTV-a BiH u predmetu protiv tužene glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine, odlučujući po žalbi tužene, donijela je Odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba tužene i potvrđuje odluka Prvostepene disciplinske komisije od 23.7.2021. godine.

Tuženoj je za disciplinske prekršaje iz člana 57. tačka 8. „nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti“ i tačka 17. „propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća“ Zakona o VSTV-u BiH, na osnovu odredaba člana 58. stav 1. tačka (e) i člana 59. Zakona o VSTV-u BiH, izrečena navedena disciplinska mjera. Odluka Vijeća je konačna.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia