online slots game malaysia
Vijesti

Vlada RS-a prekida saradnju s američkom i britanskom ambasadom u BiH

Vlada Republike Srpske prekida saradnju s diplomatama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, navodeći kao razlog njihovo protivdejtonsko djelovanje.

Informacija o prekidu saradnje usvojena je u nastavku 13. sjednice  Vlade.

U saopćenju je ona navela, između ostalog, da je Republika Srpska prisiljena prekinuti saradnju s diplomatama britanske i američke ambasade.

Vlada traži da na isti način postupe entitetske institucije te predstavnici RS-a u inistitucijam Bosne i Hercegovine, kao i organi lokalne samouprave i drugi javni ogani u RS-u.

Vlada RS-a je pozvala da prekid saradnje traje „sve dok ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije ne prekinu praksu miješanja u unutrašnje stvari u BiH”. 

– Vlada Republike Srpske će obavijestiti nadležne institucije SAD i Velike Britanije o prekidu saradnje sa ambasadama SAD i Velike Britanije zbog njihovog antidejtonskog djelovanja i kršenja međunarodnog prava, Povelje Ujedinjenih nacija i Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. Vlada Republike Srpske će Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja i zaključak dostaviti Narodnoj skupštini Republike Srpske –  navedeno je u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia