online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS- Utvrđen prijedlog izmjena zakona o policijskim službenicima

Vlada Kantona Sarajevo je danas utvrdila prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i o unutrašnjim poslovima KS, a koji će se po hitnom postupku naći pred zastupnicima Skupštine KS.

Po riječima predlagača tih zakona, ministra unutrašnjih poslova KS Ismira Juske, nakon mjesec dana ti prijedlozi su se u istoj formi i bez i jednog amandmana ponovno našli pred članovima Vlade KS.

– Uradili smo detaljnu analizu i elaboraciju predloženih zakona, koji su izuzetno važni za efektivniji i efikasniji rad policijskih službenika na terenu, posebno jer se oni tokom svog rada svakodnevno susreću sa sigurnosnim izazovima. To se posebno vidi sad tokom migrantske krize, pandemije koronavirusa – poručio je ministar Jusko.

Najavio je i donošenje novih zakona u kojima će svi akteri koji to žele imati priliku da tokom javne rasprave iznesu svoje zahtjeve i prijedloge.

Ministar Jusko je istakao kako su svima u interesu kvalitetni zakoni koji će pomoći Upravi policije da svoj posao obavlja na najbolji način, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia