online slots game malaysia
Sarajevo

Vlada KS usvojila inicijativu Ministarstva privrede za smanjenje emisije štetnih plinova u 30 godina

Ministarstvo privrede KS inicira interresorne aktivnosti koje podrazumijevaju izradu inventara stakleničkih plinova u Kantonu Sarajevo za period od 2013. do 2022. godine, najkasnije do kraja ove godine; potom pripremu prijedloga uredbe o načinu prikupljanja podataka i izvještavanja o emisijama stakleničkih plinova u Kantonu Sarajevo, najkasnije do 30.09.2023. godine; te pripremu i izradu izvještaja o emisijama stakleničkih plinova u Kantonu Sarajevo za 2023. godinu, najkasnije do kraja marta sljedeće godine.

“Nastavno na naše aktivnosti koje smo u proteklom periodu inicirali ili započeli, podnijeli smo Vladi KS inicijativu za provođenje interresorne aktivnosti s ciljem rješavanje pitanja emisija stakleničkih plinova u Kantonu Sarajevo, uključujući i preventivne i operativne mjere za rješavanje posljedica nastalih emisijom stakleničkih plinova”, kazao je ministar privrede KS Adnan Delić. 

Ministar je naveo i da na području Kantona Sarajevo ne postoji institucija koja se u proteklom periodu ozbiljnije bavila pitanjem emisija stakleničkih plinova i negativnih emisija stakleničkih plinova – ponora, iako kao ni ostatak svijeta ni Sarajevo, ni Bosna i Hercegovina nisu izuzeti iz globalnih klimatskih promjena i posljedica koje one nose sa sobom.

Cilj svih navedenih aktivnosti je realizacija planiranih djelovanja u okviru projekta gradova sa nultim zagađenjem zraka, projekta EU koji zagovara smanjenje emisije štetnih plinova za narednih 30 godina. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia