online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS: Softverska fiskalizacija je mnogo bolje rješenje

Na inicijativu Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo (KS) traži od ministrice finansija Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Jelke Milićević da ispoštuje smjernice Parlamenta FBiH, stavi van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH i krene u softversku fiskalizaciju kao mnogo jeftinije, trajnije i efiksanije rješenje – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

– Ministarstvo finansija FBiH objavilo je u Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine br. 74/21 od 17. septembra 2021. godine novi Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine uprkos činjenici da je Parlament FBiH odbio zakon i uvođenje novih troškova privrednicima te dao jasne smjernice da se krene u softversku fiskalizaciju koja je daleko povoljnija i efektivnija od zamjene postojećih fiskalnih kasa – kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Imajući u vidu posljedice skoro osamnaestomjesečne pandemije koronavirusa, kao i opće uslove poslovanja, dodao je ministar Delić, ovo je novi udar na poslovne subjekte, zbog čega Vlada KS traži od Ministarstva finansija FBiH stavljanje van snage navedenog  pravilnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia