online slots game malaysia
Vijesti

Vlada KS odlučila popuniti nedostajući broj policijskih službenika Policijske uprave MUP-a KS

Vlada Kantona Sarajevo odlučila je u etapama popunjavati nedostajući broj policijskih službenika Policijske uprave MUP-a KS. Posljednja odluka o prijemu novih, donesena je nedavno. Iz Ministarstva su naglasili da će biti omogućeno provođenje fer i poštene procedure za sve koji apliciraju.

Približno 700 policajaca nedostaje u Kantonu Sarajevo. Zato je, kažu, jedna od najvažnijih aktivnosti MUP-a KS popunjavanje Uprave policije nedostajućim službenicima.

Očekujem da će procedura za prijem, odnosno raspisivanje konkursa biti vrlo brzo jer nam je to prioritetno zapošljavanje policijskih službenika s obzirom na veći nedostatak policijskih službenika. U narednom periodu, do kraja 2025. i 2026. Očekuje se veliki broj odlazaka u penziju iz Policijske uprave MUP-a KS- kazao je Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policijske uprave MUP-a KS.

Iz Sindikata tvrde da bi ovakva zapošljavanja trebala biti kontinuirana, a kako bi se za nekoliko godina mogao ublažiti nedostatak policajaca.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia