online slots game malaysia
Sarajevo

Vlada KS donijela niz hitnih mjera i zaključka kojima se povećava sigurnost u saobraćaju

 Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela niz mjera kojima se pruža veća sigurnost u saobraćaju, a osim što će biti pojačan policijski nadzor na frekventijim raskrsnicama,  tu su i trajno oduzimanje vozila češćim prekršiocima, smanjenje brzine u cijeloj KS, bolja pokrivenost video nadzorom, te  povećanje kazni za saobraćajne prekršaje.

Dopremijer KS Emir Dedović i ministar unutrašnih poslova  KS Admir Katica  su u izjavi za medije, nekon današnje vanredne sjednice Vlade, kazali da su donijeli mjeru kojom se pojačava nadzor na najfrekventnijim raskrsnicama i to od 19.00 do 07.00 satiujutro.

Početkom juna, kako je rečeno, završava i  procedura prijema za 195 novih policijskih službenika koji će dati podršku trenutnim jedinicama.

– Bit će pojačana kontrola i podrška u automobilima i presretačima koji registruju one koji prekorače brzinu, da pomognu policijskim službenicima i kamerama. To je mjera koja će pomoći dok ne prekrijemo grad kamerama onako kako treba – kazao je Dedović. Također, donesen je zaključak o trajnom oduzimanju vozilo češćim prekršiocima u saobraćaju, a već je oko 188 takvih zahtjeva.

Jedna od mjera je i pojačana kontrola saobraćaja pokretnim kamerama i radarima, a to bi pomoglo policijskim službenicima “dok se Kanton ne pokrije kamerama”.

Donesen je i zaključak da se povećaju novčani iznosi saobraćajnih kazni, a u proceduri će biti i smanjenje brzine u naseljenim dijelovima KS, sa 40 na 30 km/h, ili sa 60 na 50 km/h.

Vlada KS dala je podršku već započetom projektu „Sarajevo pod video nadzorom“, ne samo zbog sigurnosti u saobraćaju, već i zbog opće sigurnosti građana.

Dio zaključaka i mjera će biti implementiran hitno, i to zaključcima ili kroz izmjene zakona.Mora se, kazali su, i preventivno djelovati u borbi protiv saobraćajne delikvencije, stoga će biti organizirane kampanje kojima će promovirati smanjenje nasilja i delikvencije u KS.

Policija radi sve što je u njihovoj mogućnosti, zaključeno je na konferenciji za medije, ali postoji i problem u izvršenju sankcija. U tom smislu će nastojati da sa predstvnicima sudskih instanci iznađu najbolje rješenje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia