online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada Federacije nije prihvatila Prijedlog izmjene i dopune Zakona o doprinosima

Vlada Federacije BiH nije prihvatila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o doprinosima, kojeg su po skraćenom postupku predložili zastupnici u Federalnom parlamentu Admir Čavalić i Irfan Durić.

U vezi s dodavanjem novog člana 10c u Zakonu o doprinosima, ukazujemo da je – u skladu sa Zakonom o doprinosima – osnovica za obračun doprinosa bruto plaća, odnosno naknada plaće zaposlenika, utvrđena u skladu s propisima koji reguliraju primanja osoba u radnom odnosu. Zakonom o doprinosima ne reguliraju se i ne ograničavaju iznosi plaća niti drugih primanja radnika, nego se propisuju stope doprinosa na plaću i iz plaće, a iz uplaćenih doprinosa radnik ostvaruje pravo na penzijsko, invalidsko, zdravstveno – i osiguranje u slučaju nezaposlenosti – naveli su iz Vlade FBiH.

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca  Federalni parlament usvojio je izmjenu Zakona o doprinosima kojom se omogućava  da u 6 najosjetljivih privrednih djelatnosti budu povećane plaće.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia