online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vlada FBiH razmatrala izvještaje finansijske revizije četiri ministarstva

Vlada Federacije danas je na tematskoj sjednici razmatrala izvještaje finansijske revizije federalnih ministarstava okoliša i turizma, energije rudarstva i industrije, te poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kao i prometa i komunikacija.

– Zadatak tima koji se bavio finansijskom revizijom četiri ministarstva bio je da se izvrši analiza sa stanovišta usklađenosti sa Okvirom za primjenu međunarodnih standarda. Identifikovali smo čitav niz nedosljednosti u pogledu standarda o čemu je danas Vlada donijela određene zaključke – izjavila je koordinatorica tima koji je pripremio izvještaj o finansijskog reviziji četiri ministarstva Aida Soko.

Prema Vladinom zaključku, od Ureda za reviziju institucija u Federaciji tražit će se izvještaji i da se usklade sa Okvirom za primjenu međunarodnih standarda revizije.

– Identifikovane nedosljednosti odnose se na potpisivanje kriterija koji su korišteni prilikom revizije, zatim pitanja koja se tiču isticanja predmeta i ciljeva revizije. S obzirom na to da je jedinstveno isticanje pitanja kod svih ministarstava utvrđeno je da je Ured za reviziju institucija u FBiH u isticanju pitanja zapravo davao preporuke i konstatacije koje su u suprotnosti sa važećom Uredbom o dodjeli interventne pomoći. Predmet isticanja na način na koji je postavljen nosi čitav niz kontradiktornosti i nije u skladu sa osnovnim prinicpima revizije. S obzirom na to da međunarodni standardi jasno propisuju sadržaj i sve elemente koje ova revizija treba da sadrži a da to nije učinio Ured za reviziju institucija u FBiH Vlada traži od Ureda da se uskladi sa međunarodnim standardima – poručila je Soko.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia