Bosna i HercegovinaVijesti

VKBI, HNV i SGV daju izuzetan doprinos očuvanju multietničkog karaktera Sarajeva

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva na decembarskoj sjednici su dali saglasnost na Odluku o utvrđivanju Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) i Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost u BiH (SGV), od posebnog značaja za Grad Sarajevo.

Gradonačelnik Abdulah Skaka razgovarao je s predsjednicima – Nedžadom Mulabegovićem, Marijom Pejićem i Zoranom Jovanovićem, o njihovoj aktivnoj, ali i historijskoj ulozi u promicanju multietničkih vrijednosti Sarajeva, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

– Svojim projektima i aktivnostima daju izuzetan doprinos zbližavanju, zajedničkom životu i očuvanju multietničkog karaktera Sarajeva kojim je određena naša prošlost, sadašnjost, ali i zajednička budućnost – kazao je Skaka.

Grad Sarajevo je usvojenom Odlukom odao priznanje, ali i poštovanje ovim kolektivima koji djeluju u skladu nauke, ukazuju na probleme, ali i doprinose njihovom rješavanju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.