online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Višečlane porodice u Novom Gradu imat će pravo na godišnju novčanu pomoć

Vijećnik NIP-a Dino Okerić predlagač je odluke da se novčano pomognu porodice sa četvero i više djece. Uvjet da se aplicira za dodjelu sredstava, je da se djeca redovno školuju.
Nećemo imati više situaciju da imamo porodice koje su došle tu ili doselile čisto tu sa djecom koja nisu na redovnom školovanju I drugo da moraju najmanje biti tri godine na području Općine Novi Grad”, kazao je za TVSA Dino Okerić, vijećnik (NiP) vijeća Novi Grad.

Općina Novi Grad je populacijski najbrže rastuća lokalna zajednica u Kantonu Sarajevo, što je bio dodatni motiv vijećnicima da izglasaju odluku.

Za ove namjene Općina je izdvojila više od 400.000 maraka.

Za porodice za 4 i više djece će se izdvojiti 1200 maraka, za porodice sa petero djece 1500 maraka, za porodice sa šestero djece 1800 za porodice sa 8 i više 2.400 maraka, dodaje Okerić.

Sredstva će isplaćivati retroaktivno od 1. januara 2022. godine. Pomoć će dobiti svi oni koji ispunjavaju uvjete za ovu kalendarsku godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia