online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vijećnici Općine Centar položili svečanu zakletvu, Sejad Đozo predsjedavajući

Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je danas konstituirajuću sjednicu na kojoj su izabrani vijećnici preuzeli mandate i zajedno s načelnikom Općine Srđanom Mandićem položili svečanu zakletvu.

Nakon izbora Komisije za izbor i imenovanje i mandatno-imunitetska pitanja i Komisije za utvrđivanje rezultata glasanja pristupilo se tajnom glasanju za predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Jedini kandidat za ovu funkciju bio je Sejad Đozo.

Od prisutnih 30 vijećnika, sa 29 glasova “za” Đozo je izabran na poziciju predsjedavajućeg, te je naglasio da takva podrška vijećnika za njega predstavlja čast, ali i veliku obavezu.

– Svi ćemo dati maksimum kako bi bili jedno od najekspeditivnijih općinskih vijeća. Pred nama je mnogo posla i zahtjeva građana. Nastojat ćemo da sve obaveze ispunjavamo na vrijeme. Prioritet nam je da što više odluka donosimo konsenzusom, a kada su u pitanju projekti, najvažnije je da sva domaćinstva u Centru dobiju vodu – kazao je Đozo.

Načelnik Mandić je istakao da je već pokrenuta realizacija projekata koji su u izbornoj kampanji ocijenjeni prioritetnim.

– Sa predstavnicima KJKP Vodovod i kanalizacija smo prije Nove godine potpisali ugovor za izgradnju pumpne stanice na Kromolju. Tada smo dogovorili i dinamiku kada je u pitanju vodosnabdijevanje Kromolja i dijela Alipašine ulice. Od ponedjeljka kreću radovi na sanaciji klizišta u Ulici Hakije Kulenovića, tako da radimo ubrzano na realizaciji projekata koji su ocijenjeni kao prioritet. I današnja sjednica je realizacija jednog od obećanja, a to je da ćemo od prve sjednice Vijeća omogućiti javnosti prijenose uživo da bi građani mogli vidjeti kako i šta radimo – naveo je Mandić, saopćeno je iz Općine Centar. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia