online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Vijeće naroda Republike Srpske: Zakon o nepokretnoj imovini RS-a će stupiti na snagu

Vijeće naroda Republike Srpske danas je u Banjoj Luci razmotrilo odluku o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa koju je pokrenuo Klub bošnjačkog naroda u vezi sa ranije osporenim Zakonom o nepokretnoj imovini RS-a.

Zahtjev za pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog intetesa o Zakonu o nepokretnoj imovini RS-a kojeg je Ustavni sud BiH ranije proglasio neustavni, nije dobio potrebnu većinu u Vijeću naroda RS-a i sada se upućuje na zajedničku komisiju tog tijela i NSRS-a.

“Ovdje se uopšte ne radi o vitalnom nacionalnom interesu , niti je ugrožen interes niti jednog naroda koji živi na teritoriji RS-a. Sud će dati konačnu odluku”, kazala je predsjedavajuća Vijeća naroda RS-a Srebrenka Golić.

Poruka sa današnje sjednice Vijeća naroda je da će nakon okončanja procedure u NSRS-u zakon stupiti na snagu jer se zahtjev onda šalje na entitetski Ustavni sud koji takve zahtjeve najčešće odmah odbacuje, što je bio slučaj i sa prethodnim Zakonom o imovini RS-a i ne ulazi u meritum.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia