online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vijeće ministara BiH uspostavilo odbore za unutarnju politiku i ekonomiju

Vijeće ministara BiH na prvoj sjednici u novom sazivu donijelo je pojedinačne odluke o imenovanju predsjedatelja i članova Odbora za unutarnju politiku i Odbora za ekonomiju te stalnih tijela Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nužnih za normalan i funkcionalan rad.

Prema Zakonu o Vijeću ministara BiH, prije rasprave na sjednici Vijeća ministara BiH sva pitanja u nadležnosti ministarstava BiH koja ulaze u sastav odbora obvezno se prethodno raspravljaju na sjednicama odbora.   

Odborom za unutarnju politiku predsjedavat će zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara i ministar obrane Zukan Helez, a njegov zamjenik je ministar pravde Davor Bunoza. Članovi Odbora su ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak, ministar sigurnosti Nenad Nešić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić, direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović, direktor Ureda za zakonodavstvo Džemail Ćibo, generalni tajnik Vijeća ministara Robert Vidović, savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara Nikola Lovrinović, kao i koordinator Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH Miroslav Gavrić, bez mogućnosti glasovanja.

Odborom za ekonomiju predsjedavat će ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dok je njegov zamjenik ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Članovi ovog odbora su zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara i ministar financija i trezora dr. Zoran Tegeltija, ministar komunikacija i prometa Edin Forto, direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović, direktor Ureda za zakonodavstvo Džemail Ćibo, generalni tajnik Vijeća ministara Robert Vidović, savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara Niko Duvnjak, kao i koordinator Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH Miroslav Gavrić, bez mogućnosti glasovanja.

Predsjedatelji odbora i njihovi zamjenici rotiraju se na funkciji predsjedatelja na godišnjoj razini, a u slučaju odsutnosti ministra na sjednici odbora zamjenjuje ga zamjenik ministra, uz pisanu ovlast ministra, saopćila je Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia