online slots game malaysia
Vijesti

VIDEO/ Adnan Efendić: “Kanton Sarajevo je izigravao entitet”

Ističu rokovi za nove sazive skupština i parlamenata u Bosni i Hercegovini, ko preuzima vlast, kome će sreća biti naklonjena za preuzimanje klubova u Domu naroda, samo su neka od pitanja koja su bili tema večerašnje epizode emisije Polis.

Gost emisije Polis bio je Adnan Efendić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Na pitanje sa kim bi SDA mogao, odnosno sa kim koalira, Efendić je rekao sljedeće:

Stranka demokratske akcije će ponuditi partnerske akcije svim strankama na bazi razgovora, pregovora, mi ćemo ulaziti u koalicije i formirati vlast. Ono što je činjenica jeste to da smo mi trenutno u vlasti sa DF-om, na nivou Federacije i na nivou države, kao i sa HDZ-om. Ukoliko bi se taj sporazum nastavio, zasigurno da bismo mi imali većinu, kako na federalnom nivou, tako i na nivou Bosne i Hercegovine“, rekao je Efendić, nakon čega se dalo zaključiti da je HDZ ključan za donošenje većine.

Govoreći o Zakonu o suzbijanju korupcije, Efendić je rekao kako je pogrešno to što je Kanton Sarajevo pokušao izigravati entitet ili državu. “Nažalost, oni su donosili takve zakone koji su kontradiktorni, pa i građani KS imaju potpuno drugačije zakonu u odnosu na sve ostale kantone, pa se tako i zvaničnici suočavaju s tim“.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia