online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Veterinarski fakultet obaviješten o izloženosti pet studenata Q groznici

 Veterinarski fakultet Univerzitet u Sarajevu objavio je da su jučer u poslijepodnevnim satima dobili prvu informaciju, odnosno kopije serološki pozitivnih nalaza ovaštene zdravstvene ustanove, kojima je potvrđena izloženost uzročniku Q groznice kod pet studenata.

– U svoje ime i u ime kolektiva Univerziteta u Sarajevu – Veterinarskog fakulteta izražavamo iskrenu empatiju s oboljelim studentima i njihovim porodicama, kao i spremnost da pomognemo svim raspoloživim kapacitetima – navedeno je.

Ističu da se organizacija nastave i rada na Fakultetu u skladu sa zakonskim i principima struke odvija s imperativom maksimalne zaštite studenata i osoblja. Obaveznu terensku praksu veterinarskog studija, studenti tog, kao i većine veterinarskih fakulteta u svijetu, imaju organiziranu na farmama koje su pod nadzorom veterinarskog javnog sistema.

Također, prema programu studija terensku praksu pohađaju studenti starijih godina, koji su educirani tokom studija o rizicima i zaštiti sebe, okoline i javnosti od zaraznih bolesti.

– Veterinarski fakultet će u ovom, kao i u prošlim javnozdravstvenim krizama, pokazati najviši stepen društvene odgovornosti i o tome pravovremeno izvještavati javnost – saopćeno je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia