online slots game malaysia
BiznisVijesti

Vanredna press konferencija Agencije za bankarstvo: Asa banka kupuje Sperbank

Informacija o preuzimanju saopćena je na vanrednoj konferenciji za medije koja je sazvana u 20 sati.

ASA Banka kupila je Sberbank BiH, saopćio je večeras Jasmin Mahmuzić, na press konferenciji Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine.  

Podsjećamo, zbog dešavanja u Ukrajini i nakon sankcija Sberbanci, Agencija za bankarstvo FBiH je prije tri dana preuzela upravljanje ogrankom Sberbanke u FBiH.

– Zaključno sa 1. martom 2022. finaliziran je model za trajno rješenje pitanja nastavka poslovanja Sberbanke BiH DD kroz prijenos vlasništva sa Sberbank Jurop AG na domaće društvo ASA Finance DD Sarajevo. Cijeneći mogućnosti date Zakonom o bankama, a na osnovu dostupnih i analiziranih opcija koje smo imali na raspolaganju proteklih dana, usvojen je plan, a na osnovu ponude dostavljenje od strane ASA Finance DD Sarajevo, usvojen je model koji u potpunosti osigurava sigurnost i kontinuitet poslovanja banke kroz prijenos vlasništva i osiguravanje neophodnih modela za jačanje, banka će poslovati u okviru ASA Grupe, a većinski vlasnik će biti domaće društvo ASA Finance – kazao je Mahmuzić. Omogućavanjem ove transakcije, prema riječima Mahmuzića, formira se banka koja postaje sistemski značajna u Federaciji BiH, ali i cijeloj državi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia