online slots game malaysia
Vijesti

V.D. predsjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Anisa Bajramović napustila sjednicu Skupštine KS i podnijela ostavku

Višesatna rasprava o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i zdravstvenom sistemu u KS obilježila je današnje zasjedanje skupštine KS. Postavljeno je niz pitanja nadležnima o protokolu liječenja oboljelih od COVIDA-19, putu pacijenta, a bilo je riječi i o testiranju, nabavci antivirotika i sl. Ono što je zasigurno iznenadilo sviju jeste da je u toku rasprave dr. Anisa Bajramović podnijela ostavku na funkciju v.d.predsjednice Kriznog štaba ministarstva zdravstva.

Prije nego će podnijeti ostavku na mjesto predsjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS dr. Anisa Bajramović odgovarala je na brojna pitanja zastupnika. Kazala je između ostalog da epidemiološka situacija jeste pogoršana ali nije alarmantna.

Napomenula je da će Krizni štab donijeti rigoroznije mjere ukoliko dođe do povećanog broja hospitaliziranih – međutim to trenutno, prema njenim riječima, nije slučaj. Samo je 3.7% hospitaliziranih u odnosu na ukupan broj oboljelih. No, u toku rasprave brojne kritike stigle su na račun nadležnih iz opozicije kazavši da se zdravstveni sistem urušava.

Zastupnici su postavili i brojna pitanja koja su se odnosila na testiranje i višednevno čekanje na rezultate u KS posljednjih nekoliko sedmica. Ističu kako su privatne laboratorije morale mnogo ranije biti uključene u sistem.

Polemika se vodila i oko toga zašto Kliničkom centru nije smanjeno finansiranje s obzirom na to da su određene usluge smanjene. Iz Vlade su kazali da nema zakonskog osnova za ovakvu odluku jer se finansiranje vrši prema broju uposlenika, na šta su zastupnici ponovno imali kritiku.

U kakvom je stanju sistem zdravstva najbolje pokazuje ostavka u toku rasprave o epidemiološkoj situaciji dr. Anise Bajramović. Pojedini zastupnici kazali su da je ova ostavka signal da je konačno vrijeme za jedinstvo svih bez obzira kojoj se političkoj opciji pripada.

I dok je još jučer zastupnik Zvonko Marić tražio popunjavanje Kriznog štaba, odbijanje dr. Anise Bajramović da vodi ovo tijelo moglo bi dodatno zakomplikovati upravljanje epidemiološkom situacijom u KS.

Berina Bevrnja – Muratović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia