online slots game malaysia
Sarajevo

Uz podršku EU u sarajevskom vrtiću počeo projekt ‘Bolnica za plišane igračke’

 S ciljem prevazilaženja straha od medicinskih ustanova kod djece, projekat “Bolnica za plišane igračke” započeo je u vrtiću “Mašnica” u Sarajevu uz podršku Evropske unije. 

Uspjesno je održana prva radionica ovog projekta. Djeca su aktivno učestvovala u svim fazama bolničkog procesa, uključujući prijem pacijenata, tretmane i otpuste. Kroz ovu igru ​​i zabavu mališani su imali priliku pregledati i liječiti svoje omiljene plišane igračke.

Posebna atrakcija za djecu bila je mogućnost da se obuku u doktorske mantile i koriste doktorske setove, čime se osjećaju kao pravi mali doktori. Na kraju svake radionice, svako dijete je nagrađeno diplomom za uspješno položen “ispit”, a također su dobili edukativno-zabavne slikovnice o važnosti doktorskog pregleda.

Istaknuto je da se veliki broj djece suočava sa anksioznošću pri odlasku kod doktora ili tokom medicinskih pregleda, što može imati dugotrajne posljedice po njihovo zdravlje i odnos prema medicinskim postupcima.

Stoga je cilj projekta “Bolnica za plišane igračke” pružiti priliku djeci da steknu znanje i iskustvo o važnosti doktorskih pregleda i lične higijene u najranijoj dobi, kroz kreativne i zabavno-edukativne radionice. Očekuje se da će kroz program edukacije proći više od 200 djece.

Projekt se realizuje u saradnji Centra razvojnih inicijativa (CRI) i Bosanskohercegovačkog medicinskog studentskog udruženja (BoHeMSA).

Ovaj inovativni projekat provodi se kroz Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), finansiran od Evropske unije u BiH, uz implementaciju Razvojnog programa UNDP-a u BiH, uz podršku Općine Novo Sarajevo, saopćeno je iz Centra razvojnih inicijativa. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia