online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Usvojena Rezolucija o suzbijanju seksualnog uznemiravanja

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je Rezoluciju o prevenciji i suzbijanju uznemiravanja na osnovu spola i seksualnog uznemiravanja i nasilja u Kantonu Sarajevo koju je predložio Klub zastupnika Naše stranke, odnosno Vildana Bešlija, Neira Dizdarević i Vibor Handžić.

U Rezoluciji se ističe da je seksualno uznemiravanje i nasilje jedan od najčešćih oblika spolno orijentisanog nasilja, koje se najlakše toleriše i za koji zakonodavstavo nema adekvatan mehanizam sankcionisanja.

Navedeno je da to obuhvata neželjena spolna ponašanja koja nužno ne uključuju fizički dodir, a osobu dovode u neugodan i ponižavajući položaj te izazivaju osjećaj srama.

Zastupnici su obavezali Vladu Kantona Sarajevo da hitno uspostave ekspertske radne grupe za izradu akcionog plana za prevenciju i suzbijanje uznemiravanja na osnovu spola i seksualnog uznemiravanja i nasilja te uspostave ‘Hrabre linije’ za prijavljivanje uznemiravanja na osnovu spola i seksualnog uznemiravanja i nasilja, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia