online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Usvojen rebalans budžeta KS za 2020. godinu

– Usvojen je rebalans budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu po hitnom postupku, koji iznosi 1.135.335.000 KM.

Kako je pojasnio ministar finansija Jasmin Halebić, ovaj dokument predstavlja već drugi rebalans budžeta u ovoj godini.

Glavni razlog za pripremu rebalansa budžeta je ubrzavanje isplate finansijske podrške privrednicima u KS, čije poslovanje je pogođeno negativnim posljedicama širenja koronavirusa.

“Proces administriranja finansijskih sredstava dobivenih od strane MMF-a s viših ka nižim nivoima već dugo traje, a privrednici to čekanje sve teže podnose. U takvoj situaciji najmanje što Vlada KS može učiniti jeste da rebalansom budžeta omogući isplatu podrške privredi iz budžetskih sredstava”, ocijenio je Halebić.

Nakon što je usvojen rebalans, on je postao i funkcionalan jer će ubuduće omogućiti Vladi brzo reagovanje bez skupštinskih procedura, ukoliko bude potrebno vršiti dalje preraspodjele odobrenih sredstava shodno budućim potrebama privrede.

Kako je istaknuto, sredstva od MMF-a nisu upitna, a po njihovom uplaćivanju Kantonu Sarajevo bit će ugrađena u budžet KS, kao i prihodi iz drugih izvora. Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu također je usvojen po hitnom postupku.

Nakon višesatnog trajanja sjednice ona je prekinuta, a o nastavku njenog zasjedanja javnost će biti blagovremeno informisana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia