online slots game malaysia
Sarajevo

Usvojen Nacrt zakona o javno – privatnom partnerstvu

Skupština KS utvrdila je danas Nacrt zakona o javno – privatnom partnerstvu KS koji je Ministarstvo privrede pripremilo nakon detaljne analize ranijeg zakonskog rješenja.

Istaknuto je da je u interesu Kantona donošenje potpuno novog zakonskog rješenja, obzirom da je prethodni Zakon o JPP-u oskudijevao kvalitetnim propisima i pravnim rješenjima koji bi omogućili realizaciju projekata na bazi ovog tipa partnerstva.

Novi zakon nudi inovativna, multidisciplinarna pravna rješenja koja uređuju i preciziraju predmet javno-privatnog partnerstva, rizike u realizaciji ovog modela partnerstva, planiranje i pripremanje projekata, predlaganje i odobravanje projekta JPP-a, postupak izbora konsultanta, postupak dodjele ugovora, pravnu zaštitu u postupku izbora konsultanta i postupak dodjele ugovora.

Definiše se i Registar ugovora o JPP-u, nadzor nad provođenjem ugovora o JPP-u, nadzor nad provođenjem ovog zakona, prekršajne odredbe i druga pitanja od značaja za JPP.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia