online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Usvojen Nacrt budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu

Nacrt budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu iznosi 26.500.000 maraka.

Pripreme za izradu Nacrta budžeta Općine Ilidža za 2022.god. bazirane su na Smjernicama o procesu izrade budžetskog zahtjeva Općine Ilidža, i cjelokupan proces je usklađen sa budžetskim kalendarom utvrđenim Zakonom o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Pored toga, u procesu izrade Nacrta za 2022. godinu, izvršena je detaljna analiza svih prihoda i rashoda na bazi historijskih podataka, prije svega podatatka o izvršenju Budžeta za 2020. godinu i 2021. godinu, uključujući i procjenu službi nadležnih za njihovu realizaciju o mogućem izvršenju u 2022. godini. U Nacrtu budžeta su uključena planirana namjenska sredstva Kantona za prevoz djece, Kantonalnog ministarstva komunalne privrede i infrastrukture za sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i sredstva građana namjenjena za sufinansiranje kapitalnih aktivnosti.

Javna rasprava za Nacrt budžeta Općine Ilidža će se održati u trajanju od 29.10. do 15.11.2021.godine.

Jedan od projekata – programa Općine Ilidža u 2021. godini je pomoć mladim osobama u rješavanju stambenog pitanja odnosno pomoći kod kupovine stana ili kuće kroz dodjelu novčanih sredstava mladim osobama sa područja Općine Ilidža na ime refundacije plaćenog poreza na promet nepokretnosti ili poreza na dodatu vrijednost do 3.000,00 KM. Na ovaj način Općina Ilidža nastoji pomoći mladima i motivisati kupovinu nekretnina na području općine Ilidža. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kako bi Općina Ilidža bila općina koje je naklonjena mladima, saopćeno je iz ove općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia