Vijesti

Uspostava nastave za studente u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić primio je danas delegaciju Univerziteta u Sarajevu koju su činili rektor Rifat Škrijelj te delegaciju Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” koju je predvodio direktor Ismet Gavrankapetanović. 

Razgovarali su o uspostavi nastave na fakultetima medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu i rješavanje pitanja nastavnih baza i univerzitetskih bolnica u Kantonu Sarajevo.

Iskazana je jednoglasna opredijeljenost učesnika sastanka da se hitno uspostavi nastava za studente fakulteta medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu, te je dogovoreno da će svako od učesnika poduzeti konkretne korake.

Dogovoreno je da će Univerzitet u Sarajevu i Opća bolnica konkretizirati zahtjeve upućene Federalnom ministarstvu zdravstva, a da će oni stvoriti uslove za obavljanje praktične nastave u nastavnim bazama u Kantonu Sarajevo, za koje je Senat Univerziteta u Sarajevu već donio odluke, saopćeno je iz UNSA. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.