SarajevoVijesti

Uskoro Sporazum o učešću KS u upravljačkim strukturama Zavoda “Željezničar”

Tema sastanka bila je rješavanje pravnog statusa Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju Sarajevo i dugoročnog i stabilnog finansiranja ove zdravstvene ustanove, a čiji je osnivač Željeznice FBiH. Većinski finansijer je Kanton Sarajevo u iznosu od 72 % ukupnih prihoda Zavoda.

Ovom prilikom, dogovoreno je da se u roku od 30 dana zaključi Sporazum o poslovnoj saradnji prema kome će Kanton Sarajevo učestvovati u upravljačkim strukturama. Osnovni cilj je obezbjediti stabilno, održivo i dugoročno finansiranje, te jačanje pravnih i finansijskih pretpostavki za uspješno poslovanje, proširenje kapaciteta kao i kapitalnih ulaganja. U skladu sa tim, obezbijedit će se poboljšanje zdravstvenih prava osiguranika u kvalitativnom i kvantitavnom smislu, što je u konačnici i osnovni zadatak. Ovo je do sada, najkonkretniji potez koji su dva navedena resorna ministva koja predvode ministri Vranić i Šteta, pokrenula u cilju rješavanja statusa ovog Zavoda i prvi koji je rezultirao konkretnim dogovorom na zadovoljstvo svih strana.

Sastanku su prisustvovali ministri zdravstva i saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić i Adnan Šteta, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju Sarajevo, prim. dr. Mirsad Mulaomerović sa saradnicima i mr.ecc. Enis Džafić, generalni direktor-predsjednik uprave ŽFBiH sa saradnicima, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.