online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uskoro bolnica za veterane u Općoj bolnici

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović razgovarao je danas sa podnosiocima inicijative, menadžmentom Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i njihovim direktorom Ismetom Gavrankapetanovićem, o realizaciji projekta uspostavljanja „Veteranske bolnice“, koja bi djelovala u okviru ove zdravstvene ustanove.

„Proteklih 27 godina od okončanja agresije tada relativno mlada populacija je, pored organske i psiho traume, bila opterećena i drugim hroničnim oboljenjima, kao i akutnim stanjima, zbog čega sve to danas zahtijeva poseban pristup našeg društva i njegovog zdravstvenog sistema, kako bi boračka populacija imala što adekvatniji zdravstveni tretman“, naveli su predstavnici bolnice.

Ministar Osmanović je podržao realizaciju jedne ovakve inicijative koja bi bila izuzetno značajna najzaslužnijoj kategoriji našeg stanovništva, koja je iz godine u godinu prirodno sve starija, ali i zbog pretrpljenih trauma i sve bolesnija.

„Naši borci su predugo čekali na realizaciju jednog ovakvog projekta, u okviru kojeg će im biti omogućena adekvatna zdravstvena usluga, te medicinski tretman kakav i zaslužuju, jer su u odsudnom trenutku stali u odbranu naše države ne razmišljajući o posljedicama i dajući svoje živote, svoje dijelove tijela i svoje zdravlje u borbi za njenu opstojnost“, naglasio je ministar Osmanović ovom prilikom.

Na sastanku je istaknuto i kako je cilj menadžmenta ove bolnice da, zahvaljujući podršci ovog resornog ministarstva, pruži široki spektar zdravstvenih usluga ovoj ranjivoj populaciji društva, olakša pristup dijagnostici i potrebnoj terapiji bez standardnih listi čekanja u okviru roka od 15 dana, pruži specifične zdravstvene usluge paraplegičarima, amputircima, demobilisanim borcima oboljelim od PTSP-ja, kao i polivalentne zdravstvene usluge za sve ostale pripadnike ove populacije, te uspostavi i omogući preventivne preglede svima njima.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia