online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uređenje Alipašinog Polja: Odvaja se pješačka zona od zone za motorni saobraćaj

Općina Novi Grad Sarajevo realizira projekat rješevanja saobraćaja u mirovanju i pješačkih zona u naseljima Alipašino Polje A, B i C faza, a čija je ukupna vrijednost oko 620.000 KM.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima, predstavnicima Savjeta MZ i izvođačem radova obišao je danas radove na Trgu NEZAVISNOSTI u C fazi Alipašinog Polja, gdje se privode kraju radovi kojima se odvaja pješačka zona od motornog saobraćaja, te se u zonama gdje se kreću pješaci, djeca, stariji i ostali građani, automobili više neće moći kretati. U isto vrijeme se osigurava jednosmjerni saobraćaj automobila, koji omogućava dostavnim vozilima, ali i jednom dijelu stanovnika da dođu do parking mjesta u ovom naselju.

Tarik Zolotić, član savjeta MZ ”Alipašino Polje C1” istakao je da su stanovnici ovog dijela naselja svake godine imali problem sa ispucalim pločama, koje su ugrožavale sigurnost sugrađana.

„Vlasnici automobila su parkirali blizu ulaza, pa osobe koje imaju poteškoće, naši sugrađani invalidi nisu mogli ni da koriste rampe za invalide. Zbog toga smo morali da odvojimo pješačku zonu od ove zone kojom voze automobili, to nam je bio cilj “, naveo je Zolotić.

Pored radova u C fazi, u toku je izvođenje radova i u A fazi Alipašinog Polja, dok su pripreme za B fazu također u toku.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia