online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Upozorenje za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od bujičnih poplava

Kantonalna uprava civilne zaštite izdala je upozorenje pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od bujičnih poplava.
S obzirom na to da se prema vremenskim prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda u toku današnjeg dana, kao i narednom periodu na području Kantona Sarajevo očekuju kišne padavine, te da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao NARANDŽASTO UPOZORENJE za jake lokalne pljuskove za dan, 26.05.2023.godine od 08:00 do 21:00 sati i da lokalno može pasti 15 do 30 litara kiše za 1 sat, što može usloviti bujične poplave i poplave u urbanim sredinama, iz Kantonalne uprave civilne zaštite upozoravaju sva pravna i fizička lica da preventivno radi zaštite zdravlja i života ljudi, te materijalnih dobara.

Poseban apel upuen je općinskim službama civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo, da KONTINUIRANO VRŠE OBILAZAK NAJUGROŽENIJIH PODRUČJA OD POPLAVA I DA ODMAH stave svoje organizovane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti, kako bi iste bile spremne kao snage prvog odgovora, saopćeno je iz SLužbe za press i protokol KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia