online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Univerzitet u Sarajevu promovirao 61 doktora nauka i umjetnosti

Univerzitet u Sarajevu promovirao je 61 doktora nauka i umjetnosti, a rektor tog univerziteta Rifat Škrijelj je poručio da je čin promocije potvrda da će Univerzitet u Sarajevu i u budućnosti biti opredijeljen za produkciju savremenih doktorskih studija koji prate trendove u Evropi i svijetu.

– U trenucima kada obilježavamo ovaj važan događaj, uz primjenu posebnih mjera opreza zbog koronavirusa, moramo biti ponosni na naše doktorante koji su odricanjem i trudom postigli najviše akademsko zvanje koje sa sobom nosi radost, zanos i želju za boljim sutra, ali istovremeno i veliku odgovornost – rekao je Škrijelj.

Najavio je i svečanost promocije diplomanata i magistranata koja će biti održana u subotu, također u drugačijim okolnostima.

– To je također bio veliki događaj organiziran u Zetri, a ove godine će više od 5.000 diplomanata i magistranata diplome primiti na drugačiji način, u manjim grupama na fakultetima – istakao je Škrijelj.

Dodao je da i taj čin mora, na prilagođen način, biti svečan tako da će iz Doma mladih online putem diplomantima i magistrantima biti upućena čestitka.

Amra Banda je danas promovirana u doktora geografije, a sa svečanosti je poručila da je stečeni doktorat tek početak naučnog i akademskog puta.

– Vjerujem da ćemo predano raditi na promicanju nauke i profesionalno se usavršavati, jer su najbolja strategija i najveća snaga u izgradnji države i društva, znanje i akademska izvrsnost – rekla je Banda.

Također, naglasila je da je dužnost doktora nauka da doprinesu razvoju i jačanju Univerziteta u Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia