online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Univerzitet u Sarajevu promovira 64 doktora nauka i umjetnosti

Promocija doktora nauka i umjetnosti Univerziteta u Sarajevu bit će upriličena u četvrtak, 17. decembra, u Svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu, uz poštivanje svih važećih mjera epidemiološke zaštite.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori Univerziteta i dekani fakulteta promovirat će 64 kandidata na čast doktora nauka i umjetnosti.

– Izazovi na kraju druge dekade 21. stoljeća su bili ogromni za čitavo čovječanstvo. Još jednom se pokazalo da su nauka i znanje kao i naučnoistraživački rad presudni u kreiranju i opstanku života i civilizacijskih vrijednosti koje baštinimo – naglašava rektor Škrijelj.

Stremeći ka društvu znanja, Univerzitet u Sarajevu će promovirati: po sedam kandidata na čast doktora farmaceutskih i islamskih nauka, po šest kandidata na čast tehničkih i ekonomskih nauka, po pet kandidata na čast političkih i medicinskih nauka, po tri kandidata na čast doktora odgojnih, poljoprivrednih i matematičkih nauka, po dva kandidata na čast historijskih, lingvističkih, pravnih, geografskih i veterinarskih nauka, te po kandidat na čast doktora komunikoloških, kriminalističkih, sigurnosnih, kriminoloških, upravnih, društvenih, muzičkih, hemijskih i bioloških nauka, saopćeno je iz Univerziteta u Sarajevu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia