online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ukinuta epizoda “Pripravnost” u Kantonu Sarajevo, indeks kvalitete zraka dobar

S obzirom na to da padaju trendovi zagađujućih materija u zraku, kao i prognozirane nestabilne vremenske prilike, Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, prema odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, ukinulo je epizodu “Pripravnost” u svim zonama na području Kantona Sarajevo.

Epizoda “Pripravnost” je proglašena 20. decembra, a od kada su vrijednosti zagađujućih supstanci, posebno PM10 čestica, značajno varirale i kretale se od dozvoljenih tokom dana, do povećanih u jutarnjim i noćnim satima, usljed pojave temperaturne inverzije.

Povremeno su bile uvećani i parametri SO2 na području općine Ilijaš i H2S na teritoriji Ilidže.

Indeks kvaliteta zraka danas je dobar, a prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u naredna tri dana na području Kantona Sarajevo se  očekuju  padavine, te vjetar umjerene jačine, uz povremene jake udare, što će pogodovati zadržavanju povoljne situacije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia