online slots game malaysia
Sarajevo

Uk za Špicu: Nema lake uspostave vlasti; Softić-Kadenić ostaje ministrica pravde i uprave KS (VIDEO)

Uk je prijedlog Naše stranke za premijera Kantona Sarajevo. O toj odluci, on navodi: Težu odluku nisam mogao donijeti. Prvo sam to odbio, upravo zbog odgovornosti. Odluka je zaista bila teška ali kako sam je donio prestao sam o tome razmišljati.

O umanjenom budžetu Kantona Sarajevo ove godine, Uk je kazao kako je Kanton kažnjen od strane kolega iz federalnog paralmenta te da ta odluka nema stranačku boju.

Na pitanje gdje očekuje probleme, Uk navodi : Finansijski aspekt, to neće biti dominantan efekat. Vrijeme je najveći neprijatelj svake vlade, koju ću ili ja voditi ili ću pratiti iz zastupničkih klupa. Ovisite o raznim odlukama, i tako dalje. Ta borba će biti najveći problem.

Sutra ili prekosutra ću biti mandatar vlade, ja očekujem da me Okerić službeno proglasi. Tada nastupa period od 30 dana za imenovanje ministara i ministrica KS. Budžet KS će donijeti aktuelna vlada. Velika većina će ostati, 6-7 ministara, tako će i meni biti lakše. Darija Softić-Kadenić ostaje ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo. Ostale stvari su na političkim subjektima. SDP će ostaviti svoja ministarstva te će dobiti još neka ministarstva. Narod i pravda će izgubiti neka ministarstva” navodi Uk.

Ostatak razgovora pogledajte:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia