online slots game malaysia
SarajevoVijesti

UK nakon sastanka: Razumijem bunt mladih, sljedeće godine povećavamo subvencije za kupovinu stana

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk održao je danas sastanak sa predstavnicima mladih koji su ove godine stekli pravo na subvenciju za kupovinu stana, odnosno rješavanje stambenog pitanja.

Podsjećamo, mladi koji su zadovoljili kriterije javnog poziva za rješavanje stambenog pitanja umjesto obećanih 12.000 KM dobili su po 4.800 KM. Bio je to razlog da se oglase i iskažu svoje nezadovoljstvo okupljanjem ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon sastanka sa predstavnicima mladih UK se obratio na društvenim mrežama te poručio kako će Vlada KS još jednom razmotriti odluku o iznosu sredstava te pokušati pronaći način da iznos bude i veći.

“Kao mlad čovjek apsolutno razumijem njihov bunt i vidim ga kao ključ stvaranja aktivnijeg i angažiranijeg društva. Današnji sastanak veliki je pomak u percepciji uloge Vlade Kantona Sarajevo i za mene predstavlja poticaj za daljnje unapređenje politika koje direktno utiču na mlade generacije. Od Vlada koje nisu davale ništa, ništa se nije ni tražilo. Dugogodišnja apatija umrtvila je društvo i dovela da se na politiku gleda kao na nešto što je svrha samo sebi. Inicijativa mladih i razgovor s njima, pokazale su mi danas da je došlo vrijeme promjena nabolje, ” poručio je UK.

Premijer KS ističe da je Vlada KS svjesna izazova s kojima se mladi suočavaju prilikom sticanja vlastitog stambenog prostora i da subvencija koju su dobili ove godine nije dostatna na okrutnom tržištu nekretnina.

“S predanošću smo prionuli na rad kako bi pronašli održiva rješenja a sastanci i razgovori poput ovog, dodatni su poticaj da u godinama koje dolaze subvencije za stanove mladima postanu još dostupnije i pravednije. Već budžetom za 2024. smo planirali iznos za subvenciju najma stambenih jedinica za mlade te za poticajnu stanogradnju novih stambenih objekata,” kazao je UK.

Premijer Kantona Sarajevo naglasio je kako će Vlada ovom problemu u naredno periodu pristupiti angažovanije, te da će iznos subvencije biti povećan u narednoj godini.

“S ponosom najavljujem da će Vlada povećati sredstva za subvencije stanova u sljedećoj godini. Nastojat ćemo pronaći inovativna rješenja koja će omogućiti većem broju mladih aplikanata da ostvare svoje snove o vlastitom domu. Informacije koje sam danas dobio od velike su važnosti i uzećemo ih u obzir pri oblikovanju politika i budućih mjera kako bismo osigurali širu korist i zadovoljstvo mladih građana”, zaključio je UK.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia