SarajevoVijesti

Udruženje ‘Ruku na srce” – Kampanja ‘Nijedno dijete bez paketića 2021’

Volonteri Udruženja “Ruku na srce” pokrenuli su humanitarni projekt „Nijedno dijete bez paketića 2021“ kojim nastoje osigurati novogodišnje paketiće za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Do okončanja projekta prikupljanja donacije ostalo je još pet dana, stoga, za sve koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, do 15. decembra mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac.

Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu osigurati te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova. Svakim danom o 09.30 do 22.00 u prostorije Hub-a Homework (ul. Kolodvorska 12) i subotom u periodu od 10.00 do 12.00 u Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Također se mogu izvršiti i uplate novčanih sredstava na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”.

Udruženje „Ruku na srce“ okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu i šire, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Zajednički cilj je pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.